Ivalon VPK:n eli vapaaehtoispalokunnan tukikohta toimii pelastuslaitoksen tiloissa osoitteessa Kaamostie 6. Siellä kokoonnumme viikoittain harjoituksiimme sekä pidämme hälytysvarusteitamme.

VPK:n perustehtävänä on toimia yhdessä Lapin pelastuslaitoksen kanssa tekemänsä sammutussopimuksen mukaisesti. Tässä sopimuksessa on määritelty hälytyksen tullessa esimerkiksi lähtöajat sekä minimimiehitys. Koska Inarin kunnassa on vain neljä pelastustoimen virassa toimivaa henkilöä, jää VPK:lle suuri vastuu pelastustoimen käytännön työstä.

Pelastustoiminnan lisäksi VPK:ssa tapahtuu myös paljon muuta toimintaa. VPK voi kouluttaa turvallisuusasioissa, tehdä talkootöitä ja toimia yhteistyössä muiden yhteisöjen kanssa.

VPK-laiset osaavat myös virkistäytyä. Ivalon VPK:lla on oma mökki Inarijärvellä, jossa VPK-laiset voivat käydä viettämässä vapaa-aikaansa. Olemme olleet usein mukana Tulimeri-risteilyllä (www.tulimeri.fi). VPK-laiset ovat myös kovia kalastajia ja Pohjois-Lapin VPK:den yhteisissä pilkkikilpailussa saaliit ovat suuret.

Ikään tai sukupuoleen katsomatta Ivalon VPK tarjoaa mielekästä toimintaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita auttamaan hätätilanteissa, kehittämään itseään ja saamaan arvostetun harrastuksen.

Tervetuloa mukaan joukkoomme !